Och resan gar vidare...

Eftersom vi hade en vecka innan vi skulle ut pa seglingen i Whitsundays bestamde vi oss for att se tva stader som manga bara aker forbi, namligen Rockhampton och Mackay. Rockhampton ska tydligen vara en stad dar man kan fa se det "riktiga" Australien, vilket inte lokalbefolkningen hallde med om, men det ar en annan historia.

Eftersom vart hostel i Rocky hade ung bestamde vi oss for att forsoka skapa lite julstamning och bakade darfor lussebullar. Resultatet blev vall sadar och det blev dyra bullar (saffranen kostade 60 kr for 1 gram), men det var den narmsta julkansla som vi har haft hittills, sa det var helt klart vart det.

Dagen efter blev vi omkringkorda av ett par australienska killar som visade oss stan och tog med oss till en krokodilfarm. Hojdpunkten var nar vi fick halla en "babis" krokodil. Kvallen avslutades med BBQ och poolbadande (dock inte for varan del. Vi ville bada, men inte bli blota, ingen bra kombination) hemma hos dem.

Efter Rockhampton gick resan vidare till Mackay, dar vi mestadels agnade oss at shopping. Bl.a. inhandla julklappar till varandra.

Vi befinner oss just nu i Airlie beach och aker imorgon pa segling i Whitsundays i tva natter. Jag hoppas pa stralande vader, vilket i sa fall betyder massor av snorklande i stora barriarrevet. Det finns mojlighet att dyka fran baten ocksa, men det ska tydligen vara battre i Carins, sa vi sparar dykandet tills dess.

Kort och gott, resan gar vidare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0