Children's day

Imorgon är det children’s day här i Kina och alla barn på vår skola är därför lediga. Inga barn i skolan att undervisa betyder, en ledig dag även för oss lärare! 3 lite större barn (Jag, Sharah och Pippa) kommer att spendera morgondagen i Asiens största vattenpark. Vad annars ska man göra när det är 35 grader och strålande sol?

 

Idag har, tack vare morgondagen, varit en mycket bra dag på jobbet. Det har varit massor av aktiviteter på skolan, bl.a. tävling i jympa dans (kan inte komma på något bättre ord för vad de gjorde.). Idag har vi därför inte behövt undervisa några lektioner. Utan har istället varit på kalas inne hos några kindergarten klasser och ätit tårta hela eftermiddagen.



Tävlingen håller på för fullt.





Josefin


Frukt, tårta, kycklingfötter?

Det jag skrev igår om att jag var exalterad över att det var "broccoli day" idag, tar jag bestämt tillbaka. Som jag sa kan man hitta allt möjligt spännande i maten. Idag hittade jag något som var lite för spännande. Sitter nöjt och tuggar på min broccoli, då jag ser en liten larv i min mat, som också verkar tycka om broccoli. Om mina besök i matsalen är lika med noll den resterande tiden, är ingen omöjlighet.


Lärarna i en utav min kindergarten klasser brukar skämma bort mig ibland. Ett par gånger i veckan får jag frukt, en kopp te och till och med tårta då det är kalas. Denna vecka är inte annorlunda. Förutom att jag idag fick två kycklingfötter... Artigt tackade jag och tog emot: "Ahh for me? Thank you, that's so sweet!"









Josefin

Canteen

Maten här i södra Kina är fantastisk (om du lyckas med din beställning vill säga)! Dessvärre kan jag inte säga detsamma när det kommer till vår skolmat. I matsalen serveras tre mål mat om dagen. Frukosten gav vi upp efter första morgonen (Nudlar kl 7,15 är ingen höjdare). Sakta men säkert började vi avstå från middagen. För ca 3 veckor sedan började våra lunchbesök också blir färre.

Till lunch och middag serveras huvudrätt, ris och soppa. Soppan fungerar som dryck till maten och består utav buljong och något mer. I soppan kan man hitta allt möjligt spännande. Idag fann jag en kycklingfot.


Huvudrätten kan vara precis vad som helst. Idag fick vi en blandning mellan kyckling, räkor, varm gurka och ananas…

 

 





Imorgon är det ”broccoli day”, något att se fram emot!




Josefin

Min nya hobby

Min nya hobby:



Att hitta det konstigaste föremålet i en kinesisk mataffär.



Krokodilsvansen ligger ganska högt upp på listan. (Jag tror i alla fall att det är en krokodilsvans. Jag försökte fråga med hjälp utav mitt utmärkta kroppsspråk, men lyckades inte riktigt.)







De har ett ordspråk här i Guangdong provinsen:
"Vi äter allt i himlen, förutom flygplan.
Vi äter allt i havet, förutom båtar.
Vi äter allt på land, förutom bilar"


Jag tror dem.




Josefin


besök!

Jag hoppade utav glädje (bokstavligen) när hennes vän Andreas ringde på lördagseftermiddagen förra veckan och berättade att han och hans resekompis Johanna skulle komma dagen därpå. I fyra dagar stannde de i mitt lilla rum. Jag gjorde mitt bästa för att underhålla mina gäster med att ta runt dem på en massa kinesisk underhållning. Vi hann med KTV, vattenpark, massor av stark mat, tempel med lejondans, starbucks, massor utav gamla minnen och skratt.






Tack så hemskt mycket för att ni kom!



Josefin


RSS 2.0