Last days in Paradise

Sista dagarna med bilen sa tog vi oss upp for ostkusten av USA. Stannade bl.a. till i Charleston dar de har mycket historia fran inbordeskriget.
I Washington DC lamnade vi var alskade hyrbil. Vara dagar med falsksang till Lady Gaga och fagel Roger var nu tyvarr slut. Dags att leva det riktiga backpackerlivet igen med vaskan pa ryggen, som nu, pa nagot konstigt satt var X antal kilo tyngre an i borjan av resan. Vi har gillat outlets... 

Vi couchsurfade i Washington DC och bodde hemma hos Jordan i hans ungkarlslya. Washington var tyvarr inte sa mycket mer an vita huset, som inte ar sa stort som man kanske kan tro. Vi stannade bara 3 natter, och akte istallet vidare till "the big apple", New York. Planering ar inte alltid min och Hannas starkaste, vilket vi far lida av ibland. Eftersom vi inte bokat nagot boende, sa hamnade vi pa ett sk hostel i ett spansktalande omrade i Queens, kandes som att jag var tillbaka i centralamerika. De hade bara en sang, sa vi fick dela overslafen pa en vaningsang bakom ett rott skynke. Dagen efter fick vi varsin sang..
Efter tva dagar i Jamica town flyttade vi istallet till ett hostel i Harlem.
Vi kollade in alla sightseeing, sag Mamma mia pa broadway, stod i ko 2,5 timmer for att komma pa baten till frihetsgudinnan osv.

Vi hade nagra dagar kvar innan det var dags att ta flyget hem till Sverige. Eftersom ingen av oss ar sarskillt intresserade av storstader eller ga runt och kolla pa fina byggnader. Sa bestammde vi oss for att aka tillbaka till vart favoritstalle i USA, Key West! Sa vi spenderar vara sista dagar i solen med underbara manniskor i paradiset. En perfekt avslutning pa resan. Igar kvall var vi ute med Jamie's bat, sag vilda delfiner simma 4 meter fran baten. Sedan stannade vi till pa ett grunt stalle, hoppade i det badkarsvarma vattnet och drack ol i solnedgangen.
Ikvall blir det Sloshball och imorgon blir det snorkling. Pa sondag aker vi hem till Sverige igen...


Josefin

I Came... I Drank... I Don't remember

Oj, nu var det valdigt lange sedan jag skrev nagot, men vi har sa mycket roligt for oss hela tiden, sa tiden finns inte riktigt ;)


Vi couchsurfade hemma hos Max i Miami och spenderade den mesta av var tid pa Miami beach. Forsokte battra pa solbrannan innan det var dags for kryssningen till Bahamas.
Vi hade bokat en 4 natterskryssning med all mat inkluderad (behover jag tillagga att jag var matt i 24 timmar?). Varje dag steg vi i land pa nagon av Bahamas oar med langa vita strander och turkosblatt hav. Jag och Hanna hyrde aven vattenscooter en dag. Vi skrek i 40 minuter. Helt underbart!
Kryssningen var over forvantan. Nar vi klev av baten onskade vi att vi hade bokat en hel vecka. 4 dagar var for lite! Nar jag satt dar i bubbelpoolen pa eftermiddargarna, sa kunde jag inte hjalpa att tanka: "Jag vill aldrig nagonsin aka hem! Varfor aka hem och jobba, nar man kan vara pa en bat i Bahamas och dricka Mojitos?!" Tror inte att verkligheten riktigt ar min grej...

Efter sena natter och tidiga mornar pa baten, sa sag vi fram emot lite vila i Key west. Trodde vi..
Vi hade couchsurfat hos Dustin, som bor pa en segelbat. Han hade redan 2 japanska tjejer hos sig, sa vi fick bo hemma hos hans tva kompisar som bodde i huset brevid, Derik och Jamie. Det klickade mellan oss 4 direkt, och efter 2 minuter kandes det som att vi hade kannt varandra i aratal.
Vi var ute med deras batar, grillade, badade, kollade pa solnedgangen ute pa havet, drack ol. Hemskt otrevligt maste jag saga!

Jag och Hanna blir snabbt uttrakade pa ett och samma stalle, men i Key West hade vi kunnat stannat for alltid! Helt klart mitt favorit stalle i hela USA. Efter en vecka var vi, med tarar i ogonen, tyvarr tvugna att fortsatta. Snart dags att lamna var babybla parla i Washington DC.


Under hela resan sa har jag sett fram emot Orlando och alla nojesparkerna. Vi besokte Universal studios, Island of adventures och en vattenpark. Antligen lite mer adrenalin pa denna resa! Pa vag ut fran Orlando besokte vi Kennedy space center. Besokte platsen dar Nasa skjuter upp astronauter i rymden, helt overkligt!


Vi lamnade igar vart alskade Florida och borjar narma oss Washington DC, dar vi ska lamna bilen, och sedan ta taget upp till New york. Fortfarande lite tid kvar att njuta av!



Josefin

RSS 2.0