What time is it? Who Cares?!

Vi lamnade ett regnigt Bocas del toro i Panama, och bytte ut det mot ett regnigt Costa rica. Eftersom vadret pa den karribiska sidan var skit, sa forflyttade vi oss snabbt till stillhavs sidan istallet.

Under tiden i Costa rica koncentrerade vi oss pa att gora; sa lite som mojligt. Det blev manga lata dagar pa stranden och i hangmattan. Inte sa svart nar vi i praktiken bodde pa ett hostel som lag pa stranden.
Vart lata schema holl en vecka, sedan dog jag nastan av tristess. Dags att forflytta sig till Nicauragua och Isla de Ometepe.

Isla de Ometepe ar tva vulkaner som tillsammans bildar en o i en stor sjo i landet. Forsta dagen tog vi en scootertur runt on. En cross kanske hade varit ett battre alternativ eftersom vagarna ar usla. Men vi skumpade pa bra.
Efter inka leden sa vi till varandra: Ingen mera vandring! Anda stod vi i vandringsutrustning klara kl 6 pa morgonen, for att vandra upp for en av vulkanerna, Fan, hur gick detta till?!
Men det gick ganska latt. Uppe pa vulkanen, i dens krater, finns en sjo som vi ville bada i. Inte helt enkelt visade det sig. Det finns namligen ingen fast botten pa sjon, utan det ar bara lost stoft, och vatten. Sa man fick lagga sig pa mage och krala sig ut och forsoka simma. Lagger man sitt ora under vattenytan kan man dessutom hora aktiviteten fran vulkanen.

Nicauragua har hittills gjort ett mycket bra intryck. Forutom att maten ar skittrakig. Den bestar av mestadels tva ratter: Casados, vilket ar ris, bonor och te.x. kyckling. Eller Gallo pinto, vilket ar bonor och ris blandat tillsammans med lite kryddor, och sedan te.x. kyckling till det. Till frukost, lunch och middag. Enformigt ar ratta ordet.


Imorgon ska vi till ytterligare en vulkan, dar vi kanske far se lava. Kort och gott, livet leker!

En vecka i Panama

Panama ar ett valdigt litet land, vilket gor det snabbt att resa igenom. Tur for oss som har ganska kort om tid. 8 veckor har vi fran Panama city, upp till Mexico City.

Vi har gjort 3 stopp i Panama. Landade i Panama city, kollade pa Panama kanalen. Reste vidare till Boquete dar vi bl.a. akte och kollade pa kaffeodlingar och fick for forsta gangen (och troligtvis sista) dricka forsta klassens kaffe. Hallde i mig tre koppar, bast att fa valuta for pengarna. Vi var aven ute pa en sk. tree trek tour. Metallband som sitter mellan trad, sa aker man linbana mellan dem, liknande Tarzan nastan. En aktivitet med lite action i, det gillar jag.

Ar nu i Bocas del Toro. En o i karibien. Vita strander, turkosblatt hav. Det duger vall... ;)


Aker till Costa rica imorgon!


Har laggt upp lite fler bilder nu:
 
http://www.facebook.com/album.php?aid=164912&id=528722811&l=b2af228187

(Och mamma, kopiera lanken och klistra in den i weblasaren, okej?)

It´s Okej!

Vi traffade som sagt ett gang i Ica, 3 peruaner och 3 killar fran schweiz, som kanner varandra genom att en farbror till dem bor i schweiz. Vi blev inbjudna att stanna och bo hos dem under vara sista dagar i Peru, vilket vi inte tackade nej till.
Det blev verkligen ett nyar att minnas! Nar peruaner festar, sa dansar de, heeeela natten, fram till klockan 6 pa morgonen! Och peruaner kan faktiskt, till skilland fran svenskar, faktiskt dansa! Ingen grasklippare eller plocka applen dar inte...
Tva dagar efter nyar sa var vi aven inbjudna till 50 ars fest. Fram med finkladerna och hogklackat!

Resandet har inte manga nackdelar, men den storsta baksidan ar att man moter dessa fantastiska manniskor, och sedan maste man saga hej da. Otroligt trakigt att lamna Lima och ganget, men manga roliga minnen tar vi med oss i backpackervaskan.

Ar nu i Panama city. Skit trakig stad rent ut sagt. Aker vidare imorgon kvall till Boquete.


Ciao!


RSS 2.0