2 pappersrullar och en flaska hostmedicin senare...

Direkt efter att jag lämnat Key West och kom till Honduras, blev jag sjuk i hög feber. Feber har gått över, men är fortfarande för förkyld för att få dyka. Jag har varit här i en vecka nu och har inte ens rört vid vattnet. Imorgon tänkte åtminstone följa med ut på båten i alla fall och snorkla lite.


Ön där jag befinner mig heter Utila, men just nu bor jag på en jätte liten ö utanför Utila, som kallas the Cay. Här bor ca 300 invånare.. Det finns en gata, 5 kyrkor, och 5 matbutiker och det tar ca 6 minuter att gå från ena sidan, till den andra. Litet, men väldigt trevligt. Jag har gratis boende här i 3 veckor, sedan tänkte jag flytta tillbaka till Utila city.


Så fort jag känner mig frisk nog, ska jag påbörja Advanced kursen. De flesta känner igen mig som den sjuka tjejen just nu, hoppas kunna ända på det snart. Längtar tills jag får lite vatten över huvudet!



The dock


Hotellet




Josefin


2 weeks in paradise

Har precis avslutat de två kortaste veckorna i mitt liv! När detta skrivs har planet till Honduras precis lyft, och jag sitter och kollar ner på US 1. Vägen som tar dig till Key West. Trots att det bara är ett par timmar sedan jag lämnade the Keys, längtar jag redan tillbaka.

Dagarna i Key west har vi spenderat med att plugga på stranden och vid poolen (fick låna några dykböcker), hängt inne i stan, åkt båt, druckit öl på Duval street och umgåtts med våra fantastiska vänner.  Vi hyrde även bil en dag och tog en dagstripp till The Everglades och shoppade i Miami.


Det finns vissa platser i världen där jag har fått känslan: ”jag vill aldrig någonsin åka hem igen!” Key West är verkligen en sådan plats. Första gången vi lämnade Key west, sa vi att vi troligtvis inte skulle komma tillbaka. Vi åker hellre till nya platser, istället för platser vi redan besökt. Två veckor senare var vi tillbaka. Nu, efter tredje gången, säger jag istället; jag kommer snart igen!

Här kommer lite bilder på vad jag har haft för mig de senaste två veckorna:




Inte särskillt svårt att motivera sig att ge sig ut på en joggintur, när detta är vyn.



Plugga vid poolen var det ja...


Duval street


Älskade vänner


Det var båtracefinal i Key West en söndags förmiddag, vi tog båten ut för att få bästa utsikten.



Livet är hårt stunder som denna.




Josefin

All endings are also beginnings

Eller:‎

"When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one that has opened for us."

Talesstätten är många. När jag insåg att kryssningsdrömmen inte skulle slå in, började jag planera in mitt nya steg. Och fort gick det! En vecka efter att jag hade fått avslag från kryssningsfartyget, var biljetten till Key west, Florida bokad. Endast 5 dagar att packa, planera och säga hej då.

Planen denna gång börjar med en två veckors semetser i Key west. Ända sedan jag och Hanna lämnade det paradiset 1,5 år sedan, har vi båda drömt att få åka tillbaka. Nu äntligen blir det verklighet! Efter detta åker jag till Utila, som är en ö i Honduras, för att påbörja divemasterutbildningen.



De två första veckorna blir det nog dåligt med uppdateringar i bloggen. Kommer troligtvis vara för upptagen med att sola, bada, åka båt, dricka öl och umgås med våra fantastiska vänner. Hoppas ni har överseende med detta.


Josefin

RSS 2.0