Fraiser Island - sand, sand, sand

Antligen var det dags for ett av vara kanske storsta aventyr har i Australien, namligen Fraiser Island. Fraiser ar varldens storsta sando, och aven med pa FN:s varldsavrslista (for dem som tyckte att det var intressant). Man kan sammanfatta on med ett ord: Sand! Var gudie berattade innan avresan att vi skulle fa sand pa stallens om vi inte ens visste existerade, vilket visade sig vara sant.
Pa on fanns aven 5 av Australiens giftigaste ormar, en dodlig spindel och massa Dingos (vilhundar), vilket sre ut som vanliga sma snalla hundar, men icke!

Nedan foljer en kort sammanfattning av trippen till Frasier:

Dag 1:

Vi var ett gang pa 11 personer som skulle ta oss runt on tillsammans i en fyrhjulsdriven bil. Dessvarre fanns det 4 osociala tyskar i var grupp som nastan enbart pratade tyska. I ovrigt var gruppen okej. Vi borjade morgonen med att packa all var campingutrustning och personliga saker uppe pa bilens tak. Vi var efter nagon timmes slit ivriga att fa komma ivag, sa det bar ivag.

Det forsta stoppet pa Frasier var "lake mckenzie" en otroligt fin sotvattenssjo inne pa on. Vagen dit var inte den basta. Det var, bokstavligen talat, som att aka pa en tvattbrada. Men var kara bil klarade detta galant.

Eftersom solen gar ner vid 18.30 fick vi lite brattom med att hitta ett stalle att sla lager infor natten. Vi var for sent ute villket medforde att vi fick laga mat i morkret, enda belysning vi hade var en liten ficklampa. Maten och resten av kvallen avnjots med Goon (ladvin pa svenska), lekar och en stjarnhimmel som vi aldrig ha skadat sa vacker.

Dag 2:

Sanden var valdigt hard att sova pa och vi vaknade darfor tidigt. Vi skippade frukosten for att hinna till "Indian Heads", vilket ar en klippa, innan tidvattnet stoppade oss. Tyvarr hade vi ganska daligt vader denna dag, mulet och lite regn, men det var ingen katastrof. Vi besokte aven "Creak", vilket ar en "fors" eller vad man ska kalla det. Meningen ar att man ska ta en bro upp for berget for att sedan lagga sig ner i forsen och lata sig forslass med vattnet ner. Denna var tyvarr avstangd och vi fick ga uppp for forsen en bit, och sedan aka ner.

Pa kvallen skulle vi tjejer ga och utratta vara behov i skogen. Lustigt nog tankte jag precis att jag inte hade sett sa manga Dingos som jag trodde. Precis da dycker en upp och vi borjade stampa och klappa hander som vi hade blivit tillsagda att gora for att jaga bort den. Vi trodde att den bara skulle passera oss dar vi stod i morkret, men icke! Han stod pa ca 2 meters avstand och visade tanderna! Till slut lyckades vi pa nagot satt skramma ivag den. Vi skulle precis efterat ga ner till standen och diska i havet, men nar vi val kom ner stod det 5 dingos vid vattnet. det blev inge diska utan vi laste in dte i bilen istallet, haha.  

Dag 3:

Sista dagen och tiden var knappt for att hinna med var sista sjo pa on. Vi steg darfor upp vid 04.15 for hinna i tid och aven fa se soluppgangen.
Vart sista stopp var "lake wabbie" som vi nade efter att ha vandrat i skogen (djungeln?).

Trippen till Frasier Island var nu slut och det var grymt skont att fa komma tillbaka till vart hostel och ta en varm dusch, nagot vi inte gjort under tre dagar. En riktig sang, istallet for ett talt med sand som botten, var ocksa mycket uppskattat!

image32

image35

image31
Lake Mckenzie

image34
Creak

Kommentarer
Postat av: frida

heej.. ni verkar ha de jätte bra!! längatr efter er men nu kommer ja snart!!!

2007-12-08 @ 15:16:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0