Happy Australian day!

Igar den 26 januari var det Australiens nationaldag, vilket australienarna firade som bara den, vi svenskar har mycket att lara dar. Sjalv firade jag bakom baren med ett underbart 12 timmars arbetspass. Jatte mycket folk och jatte stressigt, men grymt kul pa samma gang. 
Under de tva senaste dagarna har folk varit valdigt generosa. Jag har fatt ihop nastan 600 kr i dricks. Jag vet inte om det ar mycket eller lite egentligen, men jag har slagit mitt rekord ganska rejalt. Far se vad jag ska gora for roligt for dem pengarna.

Jag under de tva senaste veckorna mestadels jobbat dagspass, vilket ar jatte trakigt. Jag bad om att fa jobba natt fredag och lordag denna vecka. Nagot som klingar konstigt i mangas oron, mina ocksa faktiskt. Men det ar sa grymt mycket roligare att jobba da. Jag hoppas pa ett bra schema tills nasta vecka. Det enda negativa med att jobba natt ar att vi alltid sitter kvar efetr jobbet och har ett par Knockoff drinkar, vilket leder till att man inte ar hemma och i sang forens 5-6 pa morgonen. Tanken ar vall att man ska sova langt in pa dagen da, men vi har ingen aircondition i vart rum. Och nar det ar ca 35+ ute sa hjalper inte flakten sarskilt mycket. Hamnar valdigt langt efter med somnen med andra ord.
Det som ar lite trakigt med att jobba har borta ar att folk flyttar pa sig hela tiden. Det kommer nagra nya till jobbet, man lar kanna dem, sedan nagra fa veckor senare aker de vidare. Alla som jobbade nar jag borjade har slutat. Efter en tjej sa ar det jag som har jobbat dar langst av alla tjejer som arbetar bakom baren, och detta var redan efter att jag hade varit dar i 3 veckor. Nu har det kommit in nagra nya personer som forhoppningsvis stannar ett tag.
Frida har nu kommit tillbaka hem till oss har borta efter att ha besokt Sverige under jul och nyar. Aven hon ar nu en del av vart sharehouse och jobbar pa Pj O'Brians (som stallet heter). Skont att hon antligen ar tillbaka!

image61
Ingen dalig posebild, men detta v
image60

Dagsutflykt till Kuranda

For ett par dagar sedan gjorde vi en dagsutflykt till en liten stad som heter Kuranda, inte alls langt ifran Cairns. Det speciella med turen var tre saker: skyrail, lokala marknaden och taget.
Till Kuranda akte vi "skyrail" over regnskogen och stannade pa ett par platser pa vagen. Vi gick en mycket kort svang i regnskogen dar en guide berattade om en massa konstiga vaxter. Han visade oss bl.a. ett par bar som vaxte pa ett trad. Ifall man at av dem sa skulle man bli blind i tva timmar framover. Frant tankte vi, men efter ett moget overvagande bestamde vi oss for att det inte var en sakrskilt bra ide att prova dem trots allt.

Val framme i Kuranda letade vi upp den lokala marknaden som tydligen skulle vara speciell, men det var inget markvardigt med den tyckte jag. Nagot typiskt australiensk ar opaler, vilket det fanns massor av i Kuranda. Jag har tankt att inforskaffa mig ett smyke med denna sten innan jag aker harifran, men det far vanta tills resekassan tillater detta. 

Tillbaka till Carins akte vi ett gammalt tag genom bergen och fick se en massa vattenfall. Speciellt ett stort som vi stannade och klev av taget for att titta pa. Vattenfallet var imponerande, men mer imponerande var regnbagen som lag precis brevid vattenfallets slut. Jag har nog aldrig sett en regnbage pa sa nara hal forut. Vi sag hela bagen, fran borjan till slut. Jag sag tyvarr ingen skatt dar, kanske en annan gang...

image56


image57

image58

image59

20 ar och ett riktigt hem!

Da har dagen passerat som sa manga vantar pa, den dag som man fyller 20 ar. Att fylla 20 ar har ar inget speciellt, utan man far handla alkohol redan nar man ar 18 i butikerna. Men for mig var det fortfarande speciellt. Kanns dock lite trist att jag far vanta ca 8 manader innan jag kommer hem och kan ga till systemet, men men.
Min fodelsedag borjade med att jag fick frukost pa sangen av Emelie och Hanna. Senare under dagen hade vi lyxat till de med tacos och marangsviss, tva av mina favoriter! Den aktivitet som de flesta brukar agna sig at nar de fyller just 20 ar ar att festa. Jag daremot jobbade denna natt. Men det blev trevligt i alla fall. Personalen overaskade mig med en minitarta och ett kort. Plus att jag blev nedsprutad med vatten, saklart, tradition.
Det blev trots allt ett par "after work" drinkar efter att vi hade stangt vid kl 3. Alltid nagot!
Vill passa pa att tacka for alla grattis sms!

Nu har vi antligen flyttat in i vart nya, mer riktiga hem! Vi bor totalt 8 st pa samma vaning, har varsina rum och gemensamt kok och vardagsrum. Vi delar uteplats och pool med tva likadana hus. Verkar helt perfekt for oss. Det kanns otroligt skont att slippa bo pa hostel de narmsta veckorna.

"Sa var de bara tva" var komentaren nar Hanna idag steg pa bussen till flygplatsen dar hon idag ska ta sig till Nya zeeland. Men vi blir snart tre stycken igen for Frida kommer tillbaka ner till oss pa torsdag och flyttar troligtvis in till oss. Lite omvaxling av manniskor.

image55
Vart nya, underbara vardagsrum och kok

Dag 100!

Precis idag ar det 100 dagar sedan jag lamnade Sverige for att ge mig ut pa nya aventyr. 100 dagar later som en grymt lang tid, men tiden har gatt fort. Fran forsta dagen och nu, 100 dagar senare, angrar jag inte en enda sekund att jag tog chansen och akte ivag. Jag gillar Australien jatte mycket och stannar darfor i detta land i alla fall ett halvar till. Jag kanner att jag inte ar redo for att mota vardagen hemma pa mycket, mycket lange...

Gott nytt ar! Hoppas ni dar hemma hade en trevlig nyarsafton, det hade i alla fall jag. Kvallen borjade med att vi var ute och at middag med tva australienare fran vart hostel. Jag provade en "Aussie BBQ" bestaende av krokodil, kangru, struts och nagon konstig fisk. Krokodilen och kangrun var jatte seg, fick nastan svalja bitarna hela, men det var vart att prova. Men nasta gang tror jag att jag tar kyckling eller natt liknande, haha.
Sedan var det party for hela slanten in pa smatimmarna!

Jag kan aven beratta att jag har fatt jobb! Som bartender i en Irlandsk pub. Jag har ingen erfarenhet av barjobb overhuvudtaget, men det var inga problem sa min blivande chef. I baren jobbar massor av svenskar, vilket kanns tryggt nu i borjan. Forst var det svart att halla reda pa alla namn pa olika glas, olsorter, spritsorter osv. Men jag kom in i det snabbt. Jag jobbade mitt forsta riktiga pass igar kvall och maste saga att jag trivs grymt bra. Bade med att vara igang och jobba igen, och med jobbet. Blir nog ett par roliga veckor framover.

Nu ska jag ivag och ata lite gratismat, kanske inte den basta maten, men gratis ar alltid gott!

RSS 2.0