Djävulen vann...

En lång dag i skolbänken avslutades med en mandarinlektion med en mycket nervös och förvirrad lärare. Gjorde det tyvärr inte enklare att lära sig detta mycket svåra språk. Men har bestämt mig för att det Ska gå!

Kvällen spenderade vi inne på en ganska annorlunda turistattraktion, en mycket berömd matmarknad i Beijing. Där de säljer.. ja, i princip allt konstigt du kan tänka dig. Vi fann bl.a. orm, sprindlar, kakelackor och åsnepenis. Jag gav skorpinjorerna ett försök. Krispigt och oljigt är min enda kommentar.

Dagarna i skolan är ganska långa, men det är mycket underhållande och lärorikt. Det är mycket som ska tas in innan vi själva ska stå framför en klass och undervisa. Skolan är ganska hård. Men det är jag också, så detta ska nog gå bra.








                                                                                                                                                

                                                                                                                                           Josefin


Ni hao!

Äntligen på plats i Beijing, Kina. Vi hade vår introduktionsdag igår, och redan kl 8,15 denna morgon hade vi våra första lektioner. Schemat för de kommande veckorna är fullspäckat med lektioner i Engelska, pedagogik, kultur och mandarin. Vi är 83 deltagare från hela världen, majoriteten kommer är från England.
Det kommer inte bara vara pluggande under dessa 4 veckor, utan vi ska även åka på en massa utflykter, bl.a. till Kinesiska muren, the birds nest osv. Karaoke står även på schemat.

De två största samtalsämnena bland oss studenter är just nu:
"How do you unblock facebook?!" (Har lite problem själv just nu, så maila mig tills vidare)
och
"God it's so COLD!"
Det är sjukt kallt! Står inte ut längre, så imorgon blir det att införskaffa ett par fake UGG boots. 

Imorgon kväll blir det en trip till en matmarknad där man kan få köpa delikatesser som hund, skorpinjorer och råttor. Känns som att min sinne har delats upp i två olika läger, likt en djävul och ängel som sitter på varsin axel:
Ängeln säger: "Va vidrigt, ät det inte!"
Djävulen: "Va inte sådan mes, det är en del utav upplevelsen!"

Vilken sida som vinner, det får i se imorgon.


Josefin




Hemma bra, men borta Bäst!


Imorgon bär det av till mittens rike, Kina! Kommer att spendera 6 månader i Kina och arbeta som Engelsklärare.
"Men Josefin, hur hittade du det där jobbet?"
Om jag ska ta det från början, så gick det till såhär:

Satt hemma en kväll och tyckte att Örebro var allmänt trist. "Nej Josefin, på söndag, då ska du komma på vad du ska hitta på", sa jag till mig själv. Följande söndag, satte jag mig och började googla på allt möjligt, och då kom detta upp. Jag tyckte det lät intressant, och gjorde lite mer research, innan jag till slut anmälde mig. Fick göra ett engelskprov, och sedan fylla i lite andra ansökningspapper plus en muntlig intervju, innan jag till slut blev antagen.

Jag kommer bli upphämtad på flygplatsen i Peking och kommer att spendera 4 veckor på en skola tillsammans med människor från hela Europa. Vi kommer få en snabbkurs i läraryrket och även undervisning i mandarin. Sedan kommer jag att tillsammans med någon/några medstudenter bli placerad på en skola. Var i Kina jag hamnar, blir en överraskning. Kommer sedan att vara lärare (jag vet, det är sjukt!) för barn mellan 4-15 år, fram tills mitten av juli. Vad som händer efter den 15 juli, blir en ny överraskning. Men känner jag mig själv rätt, så sätter jag mig Inte på första bästa plan hem.

"Gud vad modigt, åker du helt själv? Lämnar jobb, vänner och familj?"
Jag har egentligen aldrig sett mig själv som en särskilt modig person. Jag bara kör och hoppas på det bästa. Det kan ju egentligen inte bli mer än fel. Och i slutändan så löser sig allt ändå. Och om det inte blir på det sättet jag hade tänkt; så blir det på ett annat sätt. Och vem vet, det kanske blev ännu bättre?

"Josefin, varför hatar du Sverige så mycket?"
 Jag hatar inte Sverige, jag tycker bara att att andra platser är så mycket mer intressanta."


Han börjar bli riktigt fin min väska !



Josefin


RSS 2.0