mmm the caribbean...

Jag trodde att när jag kom till Utila, Honduras, som ligger i det karibiska havet, att jag skulle ha det soligt och varmt hela tiden. Jag hade inte riktigt koll på att jag skulle anlända mitt i regnsäsongen. Lyckligtvis pågår den bara några veckor till. Vi har haft några fina dagar, men de flesta dagar har det varit runt 20-22 grader, mulet och regnigt. Vattnet ligger på en ganska kylig dyktemperatur på 27 grader.

En vanlig dag ute på dykbåten kommer man upp ur vattnet efter att ha gjort två dyk. Lufttemperaturen är straxt över 20 grader och det blåser. Jag skakar okontrollerat av nerkylning och längtar tillbaka till hotellet och duschen. Finns bara en liten detalj. Varmvattensduschar existerar knappt inte på Utila. Att ställa sig i en kall dusch vid detta tillfälle är allt annat än njutbart. Jag har nu insett att jag förmodligen hade min sista varma dusch, på vem vet hur många månader, i Key west. Det dagliga skämtet ombord på båten är: ”I can’t wait for the hot shower!”, följt utav ett sympatiskratt.

Dagar som denna, då man inget högre önskar än en varm dusch, får man påminna sig om, att det är i allra högsta grad, ett i-landsproblem. Jag är i Karibien, träffar fantastiska människor från hela världen och får göra något jag älskar, nämligen dyka. En utav mina dykinstruktörer Talon, skrev på sin blogg: ”A cold shower is a small price to pay for such a rich life”.



Igår ute på dykbåten kom solen fram. Vi hurrade och klappade händer utav glädje. Glädjen höll i 30 sekunder... Men häromdagen hade vi faktiskt en riktigt fin eftermiddag med sol! Äntligen kändes det som att jag var i Karibien.


1 månad går fort!

Det är redan en månad sedan jag lämnad ett regnigt november Sverige. Time flies! Jag tänkte förklara lite närmare vad det är jag egentligen ska göra den närmaste tiden.


Jag kommer spendera de kommande månaderna i Honduras på en Ö som heter Utila, som ligger ute i det karibiska havet. Jag är här för att utbilda mig till divemaster. Som divemaster får du leda dyk och hjälpa till på kurser. Jag kommer alltså inte att bli dykinstruktör, utan det är nästa steg. Jag är nybörjare när det gäller dykning, så jag har rätt mycket jobb framför mig innan jag kommer att vara färdigutbildad. Det kommer at ta cirka 2 månader innan jag är klar. Planen är sedan att stanna här på Utila och hitta jobb som divemaster. Jag kommer att vara färdigutbildad när den riktiga högsäsongen börjar, vilket verkligen kommer att vara till min fördel. Jag kommer troligtvis behöva frilansa innan jag kan hitta ett mer stabilt jobb.


De kommande månaderna kommer dykning alltså vara det stora fokuset. Det kommer vara mycket plugg, men jag kommer få dyka dagligen och bo ute i det karibiska havet, så klagar inte!  



Detta kommer att vara min vardag!



Josefin


Äntligen vatten över huvudet!

Jag har nu äntligen gjort mina första dyk! Har dessutom idag gått från att vara en Open water diver, till en advanced open water diver. Första dykkursen är avklarad, och är därmed ett steg närare dive master. Under advanced kursen har vi bl.a. fått gör ett djupdyk (30 meter), nattdyk och vrakdyk. Vrakdyket idag var fantastiskt! Ett av de bästa dyken jag någonsin gjort. Jag blev så pass såld på vrakdykning, att jag har bestämt mig för att göra en specialkurs i ämnet. Morgondagen blir det teori hela dagen, och sedan följer 3 vrakdyk innan jag får ett certificat i vrakdykning. Händer mycket spännande saker just nu! 







Josefin


RSS 2.0