No joke, No fun - No fun, No baby!

Vadret blev battre sa igar var vi ute och snorklade pa Koh Tao. Som sagt ska detta tydligen vara ett av de basta stallena, men varken jag eller Daniel var sarskilt imponerade. Lite fiskar och halvdoda koraller. Inget sakrskilt intressant. Roligast var nog nar jag hamtade en bit annanas fran baten och hoppade i och matade fiskarna. Jag blev mycket popular dar nere i vattnet, haha! Det later for ovrigt ganska kul nar man forsoker skratta i snorkeln.

Sent pa kvallen tog vi nattbaten over till fastlandet och sedan over till nasta o: Phi phi. Vi var grymt trott nar vi val kom fram sa vi slocknade direkt pa sangen i 4 timmar, innan vi, eller rattare sagt jag, tyckte det var dags att ga upp och se sig omkring.

Har i alla fall lyckats overtyga Daniel om att man inte kan ha akt till Thailand utan att ha provat pa att dyka, sa det ska vi gora nan dag har snart.
Imorn blir det stranden, jobba pa brannan!


Tva "underbara" resor

Dagarna pa Koh samui spenderade vi mestadels pa stranden. Jag ligger och kampar i solen, medans Daniel ligger i skuggan, men anda blir lika brun som jag. Orattvist!
Vi har aven hunnit med att kolla pa thaiboxning och spelat fotbollsgolf.

Vi gjorde aven en "jatte rolig" (ironiskt menat) tripp till den Malaysiska gransen och tillbaka for att forlanga vart turistvisum. Totalt 15 timmar tog det med bat och buss. Mindre roligt.

Vi gjorde en annan "jatte rolig" tripp pa ca 2,5 h till nasta o, Koh Tao. En halvtimme innan vi skulle stiga pa baten sa borjade det att blasa upp lite. "Hehe, det har kanske blir lite kul" sa vi. Det blev det inte... Det blaste rejalt, vilkte ledde till att baten flog som en vante pa vagorna. Allt eftersom baten gungar kommer ocksa, just det, sjosjuka. Av 140 passagerare, sa blev ungefar halften sjosjuka. Personalen gick runt och delade ut platspasar till de som sag lite bleka ut. Nar han kom fram till mig sa sa han lite skamtsamt: "10 Bath". Om blickar kunde doda sa skulle han vara begraven vid det har laget. Slet at mig pasen. Han bara skrattade, jag daremot gjorde allt annat an skrattade.
Tack och lov for ipoden kan jag saga. Blev tvungen att hoja  volymen till max for att slippa hora folk tomma sitt maginnehall i en platspase runt omkring mig. Efter ett tag kande jag att aven min frukost holl pa att komma upp. Tittade lite snabbt till hoger och ser Daniel med ett flin pa lapparna, inte ett dugg berord. Bakom mig satt aven ett par thailandare och sov! Orattvist! Lyckades lyckligtvis att  halla min frukost i magen, och inte utanfor.

Forsta dagen pa Koh tao har varit sadar. Det ar jatte daligt vader namligen. Detta ska vara ett dykparadis, men p.g.a. vadret tror jag inte att dte blir nagot for var del. Ska ska tydligen halla i sig. Trakigt!

Eftersom vadret som sagt troligtvis kommer att halla i sig sa ser jag Inte fram emot resan till fastlandet om ett par dagar!

Update fran varmen

Har varit ratt dalig pa att uppdatera pa senaste tiden, men ska forsoka att kort aterberatta de senaste handelserna.

Ett par dagar efter trekkingturen var vi pa en thailandsk matlagningskurs. Behover jag tillagga att vi rullade ifran kursen? Grymt gott maste jag saga!
Efter det var det Bangkok som gallde. Dar var vart (eller ska jag kanske saga mitt?) enda syfte med besoket att shoppa! Akte till ett enormt shoppingcentrum. Josefin var i himlen! Har ju inte shoppat mer an det absolut nodvandigaste pa ca 10 manader. Valdigt sugen pa att spendera lite pengar, haha! Vilket jag ocksa gjorde, alldeles for mycket.

Vi tog nattbussen till Koh panghan, dar vi skulle spendera nastan en vecka. Vi skulle ha lite traditionell "bad och sol semester". Till helgen vantade aven "Full moon paryt". Partyt uppfyllde forvantningarna! Grymt kul!

Nu ar vi pa Koh samui ett par dagar, innan vi drar vidare!

En kort uppdatering. Men har inte tid med mer. Stranden och havet vantar!

Tre dagar av svett

Tillbaka fran trekking turen. Jobbigt, och grymt svettigt men en bra tur!

Forsta dagen sa red vi elefant i ca 1 timme. Ratt skojigt. Sjukt stora djur! Efter detta blev det lunch och sedan borjade vandrandet, uppat i bergen. Eftersom luftfuktigheten ar valdigt hog sa svettades vi grymt mycket. Eftersom vandringen var mest uppat forsta dagen sa trodde jag att jag skulle do flera ganger om (okej, kanske liite overdrivet, med det var jobbigt!).
Varje gang vi stod stilla sa hallde man i sig en halv liter vatten, och pa med mer myggmedel. Mycket myggmedel!

Efter ca 1,5 timmars vandring kom vi fram till ett vattenfall, vilket var var dusch for dagen. Avsvalkande och skont! Efter lite vila vandrade vi vidare till vart hem for natten. En av bergsbyarna. Efter lite prat och mat sa var vi alla grymt trotta, och det blev en tidig kvall.

Dagen efter bestod mestadels bara av vandrande, till nasta by dar vi skulle bo under natten. Lekar och kall ol firade vi var sista kvall med.

Sista dagen sa vandrade vi lite till, for ovanlighetens skull, till vart lunch stalle. dar vi sedan blev hamtade for att aka till platsen dar bambuflottsakningen skulle borja. Blott men roligt var det!





Thailandresan har borjat

Ar i Chiang mai i Thailand nu. Har vart har i nastan tva hela dagar nu och allt flyter pa. Forutom att vi gjorde en miss, som vi kom pa idag kl 19,00. Eller rattare sagt, kl 18,00. Vi hade inte en tanke pa att det var en timmes tidskillnad mellan Kuala lumpur i Malaysia, och Chiang mai i Thailand. Sa hela tiden har vi gatt runt och trott att klockan ar en timmer mer. Hoppsan! Haha.

Igar var vi ute pa nattmarknaden for att inhandla lite skor till Daniel. Jag har kommit fram till att pruta ar jatte roligt! Ar inget proffs pa det an pa lange, men det tar sig.

Vi var idag och besokte ett stort kopcetrum. Ett stooort misstag! Hittade massor av skitsnygga grejer till lojligt laga priser! Hade inte tankt borja shoppa riktigt an, eftersom jag maste slapa pa det de narmaste 6 veckorna. Men bade jag och Daniel kom ut fran shoppingcentret med varsitt par jeans. Ett par akta Lee jeans for 300 kr. Inte fel!

Imorgon ska vi ut pa en tre dagars trekking i bergen. Jag tror vi kommer bli ganska blota av regnet, men hoppas det blir skoj anda. Sa de narmsta tre dagarna kommer vara fyllda med elefantridning, bambuflotts akning och mycket vandrande. 



Min underhallning!


Dricker en utsokt fruktdrink gjord av annanas och citron, 4 kr kostade den. Ett pris jag gillade.

Ny destination

Tankt bara skriva en kort rad sa att ni dar hemma vet att jag lever och har kommit fram till Malaysia.
Ett otroligt och vansinigt dyrt parfyminkop foljdes av en 8,5 timmars flygresa fran Sydney till Kuala lumpur. Nar jag forst flog fran Stockholm till Sydney, sa insag jag verkligen hur laaangt bort Australien lag. Eftersom det ar sa latt och billigt att ringa hem fran Australien, sa har avstandet liksom suddats ut. Nu vaknade jag dock igen.

Daniel var redan pa hostelet och det blev ett kart aterseende. Lustigt att se nagon som man inte har sett pa sa lange. Daniel hade skott sig och ragit med mina onskemal. Vilket var:
En Stooor pase losgodis, med massor av salt lakrits.
En veckorevyn (han tog till och med tva!)
Och sist, men inte mins: Sista delen i Stieg Larsson serien!

Glad? O ja!

Imorn flyger vi till Chang mai, norr om Thailand.

Ciao!


RSS 2.0