Tillbaka i Sydney

For 9 mander och 4 dagar sedan anlande jag till Sydney. Full av forvantan och manga aventyr framfor fotterna. Imorn tar tyvarr aventyret i Australien slut, men nya upplevelser i Malaysia och framforallt Thailand vantar!

Jag har spenderat 4 hela dagar i sydney. Delvis gjort all min sovenir shopping. Sa jag har min bomerang nu! Jag stod och underade pa ifall jag skulle kopa en som kom tillbaka om man kastade den, eller om jag skulle kopa en som bara var for prydnad. Jag kom till slut fram till att jag troligtvis skulle kunna prova kasta den tva ganger innan den skulle ga sonder. Sa det blev prydnadsgrejen.

Sista dagen i Sydney agnade jag mig at att klattra pa The harbour bridge. Dyrt var det, men nu har jag i alla fall gjort det!

Ska snart ga och sova, for imorn eftermiddag lyfter planet till Kuala Lumpur i Malaysia. Dar bror Daniel vantar pa mig! Langtar na grymt!



"Stenen i mitten"

Att aka till Australien utan att ha sett Uluru (ar det aborginska namnet, men ar aven kand som Ayers rock, eller som en svenk kille sa: "stenen i mitten") ar som att aka till London och inte ha sett Big Ben, om du fragar mig. Ett maste helt enkelt.

I lordags akte jag och 20 andra personer ut pa en tre dagars tur for att bland annat se "Uluru", men aven se "the olgas" och "Kings Canyon". Denna del av Australien, som ligger i mitten av landet, ar kannt for att vara grymt varmt, runt 35-40 grader under dec-feb. Detta var inte fallet nar jag var det. Det var svin KALLT! Och blasigt for den delen. Mindre mysigt...

En kort resume av trippen:

Lordag:
Kl 06.10 kom de och hamtade oss fran hostelet. Jag kommer inte ens ihag nag jag var uppe sa tidigt sist! 45 mil skulle vi nu kora for att komma fram till vart mal for dagen, namligen att se the olgas och se Uluru i solnedgangen.
Uluru, som finns pa nastan alla vykort har i Australien, var grymt maktigt! Jag visste att stenen var stor, men jag blev anda imponerad! Med champange i platsmuggar och lite tilltugg stod vi, tillsammans med ca 300 andra turister, och beskadade solnedgangen over Uluru.

Efter middagen sa var vi alla valdigt trotta sa vi gick och la oss tidigt. Under denna tid pa aret sa ar det ca 2 grader pa natterna. Vi alla fruktande natten som skulle komma, sa vi packade pa oss massor av klader, krop ner i sovsacken, och hoppade in i "svagen", vilket ar som en sovsack, med en madrass i botten. Eftersom min sovsack har en komforttemp pa 15,6 grader, sa trodde jag seriost att jag skulle frysa ihjal denna natt. Men icke! Det var fakitskt relativt varmt. Fast man tankte efter 2 ganger innan man bytte sovstallning, for sa fort man rorde pa sig det minste sa borjade man frysa.

Sondag:
Kl 05.30 blev vi vackta denna morgon, for att vi skulle beskada soluppgangen over Uluru. Vi hade olika alternativ, och de flesta av oss valde att vandra runt Uluru under soluppgangen, vilket ar 9,4 kilometer. Svinkallt och blasigt var det!

Pa eftermiddagen sa satte vi oss i bussen for att ta oss till kIngs canyon dar vi skulle sla lager infor natten. Pa vagen sa stannade vi vid en bensinstation, dar man kunde kopa en kangrusvans for 30 kr. Nagra av killarna kopte 2 st och grillade dessa vid lagerelden pa kvallen. Sag mindre mysigt ut...

Mandag:
Upp tidigt idag igen, for vi skulle vandra i Kings Canyon i soluppgangen. Aven denna dag svinkallt och blasigt! Efter att ha vandrat i 3 timmar sa satte vi oss i bussen for att borja aka tillbaka till Alice springs. Det var grymt tyst i bussen pa vagen, alla sov! haha.






Star vid foten av Uluru innan soluppgangspromenaden. Som sagt, det ar Kallt!

Kangrusvans, ser gott ut?



Kings Canyon


Imorn bar det av till Syndey! Nedrakningen till Malaysia har borjat pa riktigt!

Vaskan ar packad...

... Och den ar javligt tung!! "Vad f*n har jag med mig" har jag tankt maanga ganger.

Idag har jag forsokt utratta en del del saker i Perth. Bl.a. satt in min lon fran Coorow till mitt svenska konto. 180 kr skulle de ha for att fora over pengarna till ett uttlandskt konto! Rena ranet!
Jag hade lovat mig sjalv att Inte shoppa nagra nya klader nu sista tiden i Australien, utan spara all shopping till Thailand. Dessvarre hittade jag en grymt snygg jeanskjol. Attans! Det blir att leva pa nudlar den sista tiden, haha!

Imorgon bar det av till Australiens hjarta, Alice Springs. Ett maste nar man besoker Australien, om du fragar mig. Ska pa lordag ut pa en tre dagars tur till bl.a. Ayers rock. For er som inte har en aning om vad "Ayers rock" ar, sa kommer ni fa det forklarat for er nar jag lagger upp bilder har pa bloggen efter turen.
Efter ett par dagar i Alice Springs, bar det av till Sydney nagra dagar, innan planet till Malaysia lyfter!

Ut i det riktiga backpackerlivet igen alltsa, heeelt sjalv. Efter att i 9 veckor haft sitt eget rum, flera kylskap fyllda med mumsig mat och en kock som lagar middag at en varje kvall, sa later inte det sa lockande att dela rum med 7 framlingar och leva pa nudlar eller pasta med tomatsas. Kommer nog sakna livet i Coorow na grymt ibland! Som Ted, en kompis i Coorow sa; "it must be something in the water", som gor att folk vill komma tillbaka till bondhalan. Coorow ar inte mycket for varlden, men staden satter spar i alla som har varit dar.



Om ni tycker att mitt leende ser lite anstrangt ut, sa beror det pa att det ar Tungt!

Bye Bye lovley Coorow

Aldrig trodde jag, nar bussen for 9 veckor sen stannade vid Corrows busshalltsplats (vilket bestar av ett tort trad omringat av sand), att jag skulle trivas sa bra eller att jag skulle fa en sa grymt rolig och minnesvard tid, i detta mini stalle. 

Under dessa 9 veckor har jag insett manga saker. Nummer 1: Jag skulle aldrig nagonsin kunna permanent bosatta mig i Coorrow. Trots detta sa har det har stallet manga guldkorn, som skulle gora det vart att overvaga min forsta tanke. Namligen manniskorna i stan!  Nar man ar ute och reser, och inte ar omringad av vanner och familj som hemma, sa faster man sig valdigt latt vid manniskor. Vilket gor det jobbigt att lamna. Det mesta har vall en baksida, och resandet baksida ar att man traffar manga underbara manniskor, men efter ett tag sa ar det dags att packa vaskan och resa vidare. Inom sig vet man att man kanske aldrig nagonsin kommer att se dem igen. Men som tur ar sa finns ju Facebook! Sa man kan alltid forsoka halla kontakten med dem. 

Ett tarfyllt farval vid busshalltsplatsen foljdes av en 3,5 timmars bussresa som skulle ta mig till Perth (dar de visade en skit lojlig och oserios dokumentar om personer som var besatta av tv spelet donkey kong). I Perth sa vantande min och Hannas "Australienska mamma" Peta. Sa skont att slippa ta in pa hostel och istallet bo hemma hos nagon. Imorgon vantar en hel dag i Perth. Jag har en hel del saker att utratta!





 


Detta min vanner ar Coorows huvudgata.


Snart ut pa aventyr igen

Eftersom Hanna var tillbaka pa besok sa fick hon hoppa in och jobba istallet for mig, sa jag kind eha min forsta lediga dag pa 6 veckor(!). Jag, min chef och Mariana akte over dagen till Perth for att shoppa lite. Kanns ganska lustigt att aka 30 mil, enkel resa for att shoppa lite. Men det finns liksom inget annat alternativ. Maste saga att det var otroligt skont att komma ifran Coorow, aven om det bara var over dan.

Hanna lamnade mig ater igen i fredags for att sakta men sakert borja resan hem. Snart ar det min tur att lamna Coorow. Kanns konstigt, har varit har i 9 veckor da. Men det ar dags att resa vidare. Samtidigt som Hanna akte sa akte Mariana, och det kom in en ny tjej som ska jobba har med mig. Jade heter hon och ar fran england. Jatte trevlig!

Mindre an en vecka kvar i stan, ska forsoka ta vara pa tiden!


Hanna och Joel

Min nya favoritkatt Softy

Dag: 251

Oj vad tiden gar, 251 dagar har passerat. Tur att det ar ett tag kvar innan det ar dags att aka hem.

Det har varit otroligt tyst och trakigt de senaste veckorna i stan, men nagra personer har livat upp vardagen iaf:

Gissa vem som ar tillbaka! Hanna! 1 vecka och 2 dagar klarade hon sig, innan hon blev tvungen att komma tillbaka till Coorow. Hon ar daremot inte tillbaka for att hon saknade sin kara resekompis Josefin saa mycket, utan for att (Ar det nagon som kan gissa?! haha) hon ar... In love! Hon har traffat en trevlig farmarpojke har vid namn Joel.
Mamma, pappa ovrig slakt och vanner. Ni behover inte vara oroliga for mig, for an sa lange har inte nagon av bonderna lyckats charma mig, sa jag kommer hem som planerat. Och till Hannas mamma kan jag lova att jag ska se till att hon satter sig pa planet hem pa fredag. Haha.

Tva andra personer som har livat upp stallet ar Dave och Richard. Tva 16 aringar i en 40 arings kropp. De har bott hos oss i totalt tre veckor, och det har verkligen varit annorlunda. De kan aldrig vara tysta och hittar pa "bus" hela tiden. Oslagbara och tva personer som jag kommer minnas fran denna resa!

Forra helgen sa var det ju Eurovison, vilket vi aven sag pa tv:n har. Australienarna ser det som ett komediprogram, och jag kan vall kanske inte klandra dem efter att ha sett spaniens bidrag.

Tva veckor kvar innan det ar ut och resa igen som galler, langtar!




RSS 2.0