Avskedsmiddag med kangru

En av "familjemedlemmarna" aker hem idag till Sverige for att fira jul och nyar hemma. Darfor hade vi lite avskedsmiddag igar kvall. Pa menyn stod kangru, nagot som vi bara var tvugna att prova. Vi kom till en jatte fin restaurang. Servitoren la till och med ner servetten i knat pa mig, imponerad! Hur smakade kangrun da? Jo det var gott, smakade ungefar som oxfile, bara ett litet fel. Kottet var jatte blodigt! Vi bad dem steka det lite mer, men det blev ingen markbar skillnad. Blodet flot nastan pa tallriken. Jag fick forsoka att inte titta pa det jag at, utan bara stoppa i munnen och tugga. Nu har vi provat det i alla fall, blir nog kanske krokodil nasta gang.


Imorgon aker vi vidare till Noosa. Vi har precis bokat inte tva turer. En till Fraiser Island dar vi ska campa pa standen i tva natter. Sedan bokade vi ocksa in en segling Withsundays. Langtar nage grymt! Ska tydligen vara helt underbart bada turerna.

image30
Kangru serverad med jordgubb och persikosas

image27
"Familjen", fran hoger: Frida, Emelie, Josefin och sist Hanna.


Surfers paradise - paradiset pa jorden?

Nu ar vi tillbaka i Brisbane igen efter ett par dagar i Surfers paradise. Stallet var jatte fint, men det kanndes ungefar som att komma till Mallorca, riktig turist ort alltsa. Fullt med svenskar dessutom. Har nog hort mer svenska an engelska under den tiden vi var dar. Det som ar speciellt med Surfers paradise ar delvis att de hoga husen star nastan pa stranden, ganska haftig syn. Det ryktats att husen en vacker dag kommer att rasa, men det tror man vall pa om man sjalv vill.

Utan att veta om det sa hade vi ganska bra timing, for nar vi anlande till Surfers pa lordagen borjade aven "Schoolies", vilket ar Quennslands motsvarighet till studenten. En massa 17 aringar som firar i 2 veckors tid att skolan ar slut. Det har kortfattat varit grymt mkt folk och fest i staden.

P.g.a. detta event sa steg priserna pa boendet ganska rejalt. Det billigaste och basta vi hittade var plats i ett 20 badds rum. En san nara lumpenupplevelse som jag haft under dessa dagar kommer jag nog inte att fa. Att sova med 20 andra personer var inte sa farligt, ganska trevligt faktiskt. Med hjalp av oronproppar fick man sig en god natts somn. Tackar mamma for att hon gav mig dem innan jag akte!

Det borjar bli varmare och varmare ute just nu. Snart borjar dne riktiga sommaren som trader in i dec-jan. Grymt varmt ska det tydligen vara da. image25

image26

image24

Koaler, kangrus och mer koaler

Igar var vi och besokte ett zoo dar de hade de flesta typiska australienska djur. Stallet var speciellt beromt for sina 130 st Koaler. Det var ingen vidare fart pa dem. Vi fick reda pa att sover ca 18- 20 timmar om dygnet. I djurparken fanns det aven kangrus hoppade runt losa som man fick mata och klappa.

Pa kvallen var det pyjamasparty pa hostellet, inte sarskillt manga utkladda, men det var trevligt.
Idag har vi mest shoppat i stan och unnat oss lite nya klader, delvis till nyar. Pa lordag aker vi vidare harifran till Surfers paradise dar vi planerar att stanna ca 1 vecka.

image22

 image21
image23
Brisbane

En dagsutflykt till IKEA

Eftersom IKEA fanns i Brisbane var vi bara tvugna att besoka det. Jag har nog aldrig varit sa exalterad over att fa aka till IKEA nagonsin. Anledningen till att vi ville aka dit var saklart for att ata svensk mat och handla i den svenska matbutiken. Det var konstigt, men sallan har nagot kannts sa svenskt.

Saklart blev det kottbullar, potatis, graddsas och lingonsylt till lunch. Sedan lyxade vi till det med princesstarta och delicatobollar. Nar vi i slutet kom till den svenska matbutiken var vi som 4 femaringar i en leksaksaffar! Det jag handlade var: knackebrod, Ahlgrensbilar, julmust Och, det basta av allt, Saltlakrits! Nagot som inte finns har nere. image20


image19

Antligen i Brisbane

Nu har vi antligen lamnat Stanthorpe och fortsatter resan med lite valfortjant semester! Vi ar nu i Brisbane och stannar har tills pa torsdag tror vi.

Dagarna i Stanthorpe har inte varit sakrskillt innehallsrika. Ungefar sahar har en typisk dag sett ut:

05.30 Vackarklockan ringer
06.30 Bussen till arbetet avgar
07.00 - 16.00 Jobbar med att rensa plommontrad
16.10 Antligen kommer bussen for att ta oss hem
16.30 Hemma och hungriga. gar direkt och lagar mat.
17.30 -21.00 Kollar pa tv, handlar. laser osv.
21.00 Totalslocknar!

Vart hostel i Stanthorpe har varit jatte bra, det enda negativa ar att det fanns ingen spis som vi fick anvanda, utan all mat var vi tvugna att laga i micron. Har hittat nya anvandningsomraden for micron nu alltsa, t.ex. baka kaka, funkar kanonbra!

image16

image18
Var chauffor paul

RSS 2.0