Fran drom till mardrom

Det var med lite separationsangest som vi lamnade Byron bay for Stanthorpe for tva veckor sedan. Om vi da visste vad som vantade oss, skulle vi nog aldrig lamnat vart kara Byron...

Efter en bussresa pa 8 timmar var vi "antligen" framme i den lilla staden Stanthorpe. Vi anlande direkt till det som skulle bli vart hem de kommande 4 veckorna. Vi hade fatt intrycket att vi skulle bo pa ett hostel, men i sjalvaverket var det en campingplats. Var husvagn var nog den mest ackligaste och slitna jag nagonsin har sett. Men men, tankte vi, det kan vall kanske bli mysigt.

Inte nog med att husvagnen knappt gick att bo i, sa var stallet ocksa det storsta skamt jag sett hittills. Man fick betala for varmvattnet i duschen. Det gemensamma koket var under ett tak utomhus dar det inte gick att laga mat, eller annu mindre ata den ifred for alla flugor! Det fanns inget gemensammt allrum, utan man kunde fa hyra en Tv for 60 kr/ veckan. Campingplatsen lag en bra bit utanfor staden och det fanns ingen buss man kunde aka med. Detta betydde att man var tvungen att forsoka lifta in och fran staden for att ens kunna handla mat.

Later det illa? Detta ar inte det varsta...

Jaja, vi far vall forsoka gora det basta av laget tankte vi, men vi fick uppleva en av de varsta natterna i vara liv hittills skulle jag tro. 
"Var det verkligen sa illa?" tanker ni sakert dar hemma. Och ja, det var det!

Vi hade fatt hora att det var kallt har om kvallarna, men att det skulle vara sa kallt kunde vi aldrig ha forestallt oss. Redan nar vi gick och la oss tyckte vi att det var lite kallt och tog darfor pa oss lite klader innan vi krop ner i sovsacken. Ju langre in pa natten vi kom blev en troja tva, och sa vidare. Vid tolv hade vi alla klader pa oss som vi overhuvudtaget hade med oss, plus vara jackor. Till slut la vi oss alla 4 i en dubbelsangen for att forsoka fa lite varme. Vi insag efter ett tag att det skulle bli omojligt att kunna sova och kokade istallet varmt vatten som vi drack for att kunna halla oss varma. Vi sov inget under hela natten, utan vid kl 6 pa morgonen lyckades vi tills slut somna. Dagen efter fick vi reda pa att det var 2 grader ute.

Vi sover inte har en natt till var vi alla overens om. Fragan var bara vad vi skulle gora nu? Som tur var hittade vi en arbetsformedling som tipsade oss om ett annat stalle som lag inne i staden. Vi gick dit och fragade ifall de hade nagra jobb till oss, och det hade han vilket gjorde att vi kunde fa borja dagen efter. Vi tvekade inte utan bytte stalle direkt, vi forlorade ca 600 kr pa det, men det var det helt klart vart!

Nu bor vi pa ett hostell som ligger mitt i staden och vi far sova i ritkiga sangar med sangklader! Tv pa rummet och allt. Rena dromlaget om man jamfor med det andra stallet.

Vi jobbar 6 dagar i veckan, 9 timmar om dagen med att rensa plommontrad. Inte slitsamt, men ganska trakigt. Jag har hamnat pa en jatte bra farm om man jamfor med manga andra. Varan bonde ar jatte snall mot oss. Innan vi kom hit hade vi inte sett en kangru, men nu har vi sett massor! Jag har till och med fatt halla i en kangruunge pa 4 manader! Grymt sot!

Vi stannar har i tva veckor till, sedan blir det semster igen, langtar!
 
image11
En bild fran var helvetesnatt

image12
Den ackliga husvagnen

image13
Jag och kangrun

image14
Kangrun Ru igen

image15
Jag rensar plommontrad.

Det var allt for idag!

Slut pa semestern!

Nu ar det slut pa semestern for ett tag! Pa mandag aker vi inat landet till en stad som heter Standhope dar vi planerar att bo ca 1 manad. Vi ska bo pa ett "arbetarhostel" och kommer forhoppningsvis att fa jobba mycket. Arbetet kommer inte helt ovantat vara fruktplockning. Det ar kanske inte varldens roligaste jobb, men man kan ju inte backpacka i Australien utan att ha provat pa det kanns det som.

Annars ar laget lugnt har nere. Har haft lite problem pa hostellet och fatt flytta runt i olika rum. Jag hade en gast innanfor min troja igar ocksa, namligen en odla pa ca 10 cm, mindre trevligt maste jag saga. Hur fan den kom dit har jag ingen aning om. Kande att det kittlade till pa ryggen, tog dit handen for att klia och hittade den dar.

Gratis ar gott brukar man ju saga, det galler aven har! Nar vi lag pa straden igar sa kom det forbi ett par glassgubbar och erbjod oss gratis glass ifall vi var med pa bild nar vi at glassen. Vi uppfattade ordet Free och stallde sjalvklart upp. Nu ar det vall bara att vanta och se om vi dyker upp pa nagon reklampelare eller liknande, haha.

Vet ej vad det ar for hala vi ska till pa mandag, och annu mindre hur tillgangen till Internet kommer att vara. Men om det gar sa kommer det rapporter darifran ocksa!

Tre dagar med surfing

Under tre dagar har jag tappert forsokt lara mig att surfa. Nar vi borjade ta pa oss vatdrackterna pa var forsta dag trodde jag aldrig att jag skulle klara av att ens sta upp pa bradan, men det har gatt overaskande bra! Klarade av att fanga mina egna vagor under forsta dagen till och med!

Tredje och sista dagen gick det inte helt oversakande som bast, och det har verkligen varit skit kul alla dagarna! Jag har varit jatte taggad varje morgon da vi ska ivag till standen och surfa.

Man kan inte aka till Australien utan att prova pa att surfa. Nar man for forsta gangen fangar sin egen vag helt sjalv och lyckas sta upp hela vagen till standen, kanns det som man har vunnit 10.000 kr pa lotto!

Det var tur att vi har varit pa surkurs dessa tre dagar, for vader har varit daligt. Det har regnat och askat en hel del. Och arligt talat har jag trottant lite pa att ligga pa stranden och bara sola och bada. Var kul att gora nagot annat!

Livet leker i Byron bay

Har kommer lite uppdatering bara:

Vi gillar Byron bay och har darfor bestamt oss for att stanna anda tills sondag.
Vi har haft tva riktigt roliga utekvallar denna helg. Vi kopte ladvin till forfesten, 4,4 L for 50 kr, det billigaste vi kunde hitta, haha. Men det smakade helt okej.

I morgon mandag, fram till onsdag ska vi lara oss att surfa, eller ja, forsoka i alla fall. Ska bli grymt roligt att testa det. Det var en av de saker som jag absolut ville gora har nere i Australien. Vi har 4 timmars lektioner under alla dessa tre dagar. Under 12 timmar borde man vall lara sig nagot hoppas jag.

Det var allt for idag, hade bra dar hemma!

2 dagar i Coffs Harbor, vidare till Byron Bay

Vi tog nattbussen fran Sydney pa sondag till Coffs harbor. Det fanns 2 anledningen till varfor vi tog nattbussen: Det ar lattare att sova under natten pa bussen, resar var anda pa 8 h. Och, vi sparade in en hel natts boende! Vilket ar ca 120 kr. Som backpacker forsoker man alltid att snala sa mkt som mojligt, aven om det skiljer ett par kronor, haha.

Vi stannade i Coffs harbor i 2 natter. Staden erbjod inte sa mkt mer an sol och bad. Under var vistelse i staden sag vi ett haftigt djur i frihet iaf, namligen valar! Visserligen pa ganska langt hall. Pa hostellet fick man lana kanoter gratis sa vi tog en tripp pa floden. Man kunde fa chans att se Koaler i traden, men vi sag tyvarr aldrig nagra.

Just nu befinner vi oss i Byron Bay, vilken tydligen ska vara surfarnas mekka. Vi bor pa ett bra och billigt hostell, i alla fall i vara ogon. Man far aka med en minibuss gratis till centrum nar de ska hamta upp nya manniskor, ca 10 ggr om dagen, likadant hem. Det finns en massa filmer och cyklar man far lana gratis.  Vi bor i ett dubbelrum, med eget badrum, plus kylskap. Men, det basta av allt ar: mellan kl 9-10 pm, far man Gratis te, kaffe Och pannkakor! Detta betyder gratis frukost!

Vi trivdes sa bra att vi har bestamt oss for att stanna en vecka pa samma hostel. Vi ska forsoka leta lite jobb har i Byron bay, far se hur det gar. Manga delar ut flyers pa stan, kanske vi ocksa kan gora. Ska prata med en tjej imorgon om det.

Tyvarr blev det inga bilder denna gang, fran denna dator kund eman tydligen bara anvanda internet. Men bilder kommer en annan dag!

RSS 2.0