Un casco por favor!

Honduras hade inte sa mycket intressant att erbjuda, sa efter Utila och dykningen hade vi ett stopp kvar, Copan ruinas. Vi akte hit for att kolla pa Maya ruiner och var aven ute pa ytterligare en ridtur (tredje gangen nu).

Nu ar vi i Guatemala. Alla, och da menar jag verkligen alla, har pratat sa gott om detta land, sa vara forvantningar har varit skyhoga. An sa lange har inte Guatemala gjort oss besvikna. Vi borjade i Antigua, en riktig tursitstad. Har finns det, som overallt i centralamerika en vulkan. Innan vi kom till Antigua sa sa vi: Inga fler vulkaner! Vi har klattrat pa en och badat i kratern, vi har statt pa kanten av en aktiv krater och sett ¨the glow of lava¨, plus att vi har sett vulkaner over hela centralamerika. Nu far det racka! Men vi hade ju inte sett lavan annu... Vilket man fick gora har. Detta blev en av de haftigaste turer vi varit pa! Vi vandrade upp pa vulkanen och gick pa stelnad lava, tills vi kom till ett stalle dar lavan faktiskt rinner ner for vulkanen. Vi stod ca 2 meter i fran lavan och grillade marshmallows pa den. Sjukt varmt, trodde nastan att mina skor skulle smalta.


Vi kollade in shoppingen i Gutemala city ocksa. For vi kollade namligen in vaderleksrapporten for San francisco. Plus 9 grader... Inte manga veckor kvar dit nu.

De senaste dagarna har vi varit i San Pedro som ligger vid en sjo. Mycket vackert stalle. Hade hort att det var ett bra stalle att rida pa sa vi fragde runt ifall det gick att hyra hastar nagonstans. Hos varje travel agency var det fullt mojligt, det fanns bara ett litet problem som gutaemalarna tyckte var valdigt lustigt: Vi ville ha varsin hjalm. Det verkade vara det roligaste de nagonsin har hort. Rida? Med hjalm? Och sa skrattade de sa att de vek sig.
Skulle nastan ha sagt att jag ville ha sakerhetsbalte ocksa..


Aker till den langa resan till Coban imorgon. Gutaemala ar mycket svalare an resten av centralamerika. Men vi klagar inte. Nastan skont att fa ta pa sig en troja istallet for att kanna svetten rinna.




                                                                                                                                             Hasta Luego!


Kommentarer
Postat av: Anders

Hej Josefin

Har visat morsan dina äventyr, hon blev nästan övertalad ett skaffa dator.

Annars är allt bra här hemma och tack o lov för en riktig vinter.

Sköt om er båda.

Alla hälsar

Holmbergs

2010-02-17 @ 06:55:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0