In Love - Rio de Janerio

Jag tror jag har blivit kar; i Rio de Janerio.


Forsta intrycket var oslagbart. Vi kom fram vid 21 pa kvallen och tog da en promenad langst stranden i den 29 gradiga varmen. Hoga grona berg och vita strander.
Tyvarr har inte vadret visat sig fran den basta sidan. Det var varit mestadels monligt och lite regn. Men vi har anda till slut lyckats se det man maste se nar man ar har: Den gigantiska Jesus statyn och sockertoppen. Dock inte varit nagot strandvader.

Vi hade tankt se nagon fotbollsmatch i den gigantiska Maracana arenan, men sista matchen var igar och var helt utsald. En brasiliansk tjej berattade for oss att de for nagra dagar sedan hade slappt 10,000 extra biljetter till matchen. Ca 30,000 personer stod i ko for att fa en biljett. Nar de 10,000 biljetterna hade salts, sa blev ca 2000 av dessa personer ranade pa sina biljetter. Fotbollshysteri!

Vi var pa en sk "Favela tour" igar. Favela ar sma stadsdelar kan man saga i Rio, som aven finns i resten av brasilien. Detta ar mycket fattiga omraden som styrs av knarklangarna. Det rekommenderas absolut inte att besoka dessa omraden utan en kunnig guide, eller om man blivit introducerad till reglerna som finns inne i omraderna. Intressant tur, men hemskt att se. Manga av barnen ar duktiga i skolan, men fragar man dem vad de vill bli nar de blir stora, sa svarar de flesta: fotbollsproffs eller knarklangare.


Sista dagen i Rio i morgon, sedan aker vi vidare till Lima i Peru.

Kommentarer
Postat av: Annika

Regn, regn, 2 dagar frost, mer regn, nysa, jobba för mycket, trött, trött, trött... sova please!

Avundsjuk på dej, som är i solen... tror jag drar till London själv... en stund...



Annika/Jysk

2009-12-10 @ 13:28:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0