Och sa aker vi nerat...

Nu borjar sakta men saker resan ner till sydon.  Men jag har fortfarande en hel del roliga grejer att gora pa nordon!

Vi borjade med att aka till Mercury bay dar vi skulle stanna till vid "hot water beach". Om tidvattnet ar ratt sa kan man tydligen grava ett grop pa stranden och det kommer upp jatte varmt vatten som har vamts upp fran jordens undre varld. Tyvarr sa var inte tidvattnet pa var sida sa vi kunde tyvarr inte gora denna aktivitet. Vi tog istallet en promenad ner till en annan strand ner till nagra grottor.

Efter en natt i Mercury bay akte vi till Rotorua, som ar den mest besokta staden i hela Nya Zeeland. Ca 3 miljoner turister kommt hit varje ar (Nya zeeland har sjalv bara ca 4 miljoner invanare). Huvudanledningen till att alla aker hit ar for att kolla pa kokande lera. Det ar precis som det later, alltsa kokande lera, som bublar p.g.a. jordens verksamhet under marken. Nya Zeeland ar ett land dar vulkanderna fortfarande ar aktiva, det kanske forklarar en del. Detta ar ocksa ett stalle att fa uppleva Maori kultur. Maori ar Nya zeelands urinvanare. Sa jag har alltsa varit jatte kulturell de senaste tva dagarna.

Pa kvallen var nastan alla fran bussen med pa en kvallsshow som avslutades med middag pa ett Maori center. De borjade med att visa lite upptradanden, men sen kom det batsa av allt. Maten! Grymt gott for oss backpacker som lever pa nastan enbart kolhydrater.

image78

image79
Kokande lera

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0