Fran drom till mardrom

Det var med lite separationsangest som vi lamnade Byron bay for Stanthorpe for tva veckor sedan. Om vi da visste vad som vantade oss, skulle vi nog aldrig lamnat vart kara Byron...

Efter en bussresa pa 8 timmar var vi "antligen" framme i den lilla staden Stanthorpe. Vi anlande direkt till det som skulle bli vart hem de kommande 4 veckorna. Vi hade fatt intrycket att vi skulle bo pa ett hostel, men i sjalvaverket var det en campingplats. Var husvagn var nog den mest ackligaste och slitna jag nagonsin har sett. Men men, tankte vi, det kan vall kanske bli mysigt.

Inte nog med att husvagnen knappt gick att bo i, sa var stallet ocksa det storsta skamt jag sett hittills. Man fick betala for varmvattnet i duschen. Det gemensamma koket var under ett tak utomhus dar det inte gick att laga mat, eller annu mindre ata den ifred for alla flugor! Det fanns inget gemensammt allrum, utan man kunde fa hyra en Tv for 60 kr/ veckan. Campingplatsen lag en bra bit utanfor staden och det fanns ingen buss man kunde aka med. Detta betydde att man var tvungen att forsoka lifta in och fran staden for att ens kunna handla mat.

Later det illa? Detta ar inte det varsta...

Jaja, vi far vall forsoka gora det basta av laget tankte vi, men vi fick uppleva en av de varsta natterna i vara liv hittills skulle jag tro. 
"Var det verkligen sa illa?" tanker ni sakert dar hemma. Och ja, det var det!

Vi hade fatt hora att det var kallt har om kvallarna, men att det skulle vara sa kallt kunde vi aldrig ha forestallt oss. Redan nar vi gick och la oss tyckte vi att det var lite kallt och tog darfor pa oss lite klader innan vi krop ner i sovsacken. Ju langre in pa natten vi kom blev en troja tva, och sa vidare. Vid tolv hade vi alla klader pa oss som vi overhuvudtaget hade med oss, plus vara jackor. Till slut la vi oss alla 4 i en dubbelsangen for att forsoka fa lite varme. Vi insag efter ett tag att det skulle bli omojligt att kunna sova och kokade istallet varmt vatten som vi drack for att kunna halla oss varma. Vi sov inget under hela natten, utan vid kl 6 pa morgonen lyckades vi tills slut somna. Dagen efter fick vi reda pa att det var 2 grader ute.

Vi sover inte har en natt till var vi alla overens om. Fragan var bara vad vi skulle gora nu? Som tur var hittade vi en arbetsformedling som tipsade oss om ett annat stalle som lag inne i staden. Vi gick dit och fragade ifall de hade nagra jobb till oss, och det hade han vilket gjorde att vi kunde fa borja dagen efter. Vi tvekade inte utan bytte stalle direkt, vi forlorade ca 600 kr pa det, men det var det helt klart vart!

Nu bor vi pa ett hostell som ligger mitt i staden och vi far sova i ritkiga sangar med sangklader! Tv pa rummet och allt. Rena dromlaget om man jamfor med det andra stallet.

Vi jobbar 6 dagar i veckan, 9 timmar om dagen med att rensa plommontrad. Inte slitsamt, men ganska trakigt. Jag har hamnat pa en jatte bra farm om man jamfor med manga andra. Varan bonde ar jatte snall mot oss. Innan vi kom hit hade vi inte sett en kangru, men nu har vi sett massor! Jag har till och med fatt halla i en kangruunge pa 4 manader! Grymt sot!

Vi stannar har i tva veckor till, sedan blir det semster igen, langtar!
 
image11
En bild fran var helvetesnatt

image12
Den ackliga husvagnen

image13
Jag och kangrun

image14
Kangrun Ru igen

image15
Jag rensar plommontrad.

Det var allt for idag!

Kommentarer
Postat av: Tinis

Josse! Du är ju typ....brun! shit!

haha

miss you! puss!

2007-10-29 @ 16:11:08
Postat av: cecilia

men guud vad hemst det låter! haha å fan vad brun du är! saknar dig som fan älskling!

2007-10-29 @ 22:48:12
Postat av: Jenny

Hej josefin !

Har läst att du haft de bra men även dåligt vid vissa tillfällen. Men det är väl sådant man får räkna med skulla jag tro ;)
Såg att du hade fått lite färg iaf .. Blir lite avis kanske ;b

Mamma, pappa och Jim hälsar så mycket.
Om du var nyfiken så ska Jim och Linda få en liten Isak :) Dom är jätteglada :)
Ta hand om dig där nere nu.
Puss och kram

2007-11-08 @ 20:42:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0