Segling i Whitsundays

Dags for nasta aventyr. Denna gang var det segling i tva dagar i the whitsunday Islands. Nagot jag har sett fram  emot jatte lange nu. Whitsundays bestar av 75 st olika oar, och vi gick i land pa en av dessa for att avnjuta whitheaven beach, vilket ar en syn som ar svar att beskriva utan maste nastan upplevas. Vi forsoker fanga denna plats pa bild, men aven da gar det inte att beskriva det. Det maste helt enkelt upplevas.
Det enda nackdelen med att bada har ute ar att det finne en massa farliga meneter som kan vara dodliga. Detta gor att varje gang man ska bada maste man satta pa sig en vatdrackt. Lite jobbigt, men ser ganska kul ut nar folk badar i "klader" pa stranden.

Pa var bat fanns det 50 personer plus besattning. Det var ett glatt gang (i alla fall personalen, de verkade ha roligast av alla) som tillsammans skulle gora denna segling till ett av de kanske basta minnerna i Australien. Forsta dagen gick at att segla ut till oarna och vi la oss mellan tva for att tillbringa natten. Dagen efter borjade allt det roliga som vi har sett fram emot, namligen whitheaven beach som jag redan har berattat om, och aven en massa snorklande. Snorklandet som jag hade sett fram emot sa mycket blev tyvarr lite av en besvikelse. Klyschan "det var som att simma i ett akvarium" stammde inte riktigt pa de platser som vi snorklade pa. Om man inte menar ett akvarium som inte har blivit rengjort under senaste manaderna. Korallerna var halvdoda och fiskarna ganska fa. Det franaste under snorklingen var nar de kastade ut mat till fiskarna dar vi var och simmade. Da fick man chans att se dem pa riktigt nara hall, de var namligen pa en och hoppade efter maten.

Kvallarna pa baten agnade vi inte helt ovantat med att sepla en massa "drinking games" och hade allmant trevligt. Resan till Whitsundays var helt klart vard pengarna! Vad som var mindre trevligt var att vi troligtvis fick med oss "bedbugs" fran baten. Vilket ar sma otrevliga kryp som gor bett som kliar nagot enormt. Nar vi kom hem fick vi borja med att tvatta allt som vi hade haft med oss pa resan for att inte sprida dessa kryp vidare till vara stora backpacker ryggsackar.

Nu ar denna resa slut, imorgon bar det av mot nya aventyr! (vilket vi kan saga nagra ganger i veckan, avundsjuk?)

image43

image41
Trotta?

image40

 image39
Whitheaven beach

image38
Whitheaven beach igen

image42
Jag i min snygga vatdrackt

image37

Kommentarer
Postat av: Familjen Thuresson

Josefin :)
Tack för sms:et. Vi saknar dig här hemma. Men hoppas du har det trevligt där nere. Verkar som det iaf.
God jul och gott nytt år till dig från familjen Thuresson :)

2007-12-24 @ 23:48:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0